Kezdőlap » Kiadványok » Földünk ipari fái


        

Földünk ipari fái

Nincs készleten

 

Ár (nettó) : 9 048 Ft
Ár (bruttó) (5 %):
9 500 Ft

Az egyedülálló kézikönyv közel 200 különböző faanyagot mutat be 1300 fotóval erdészeti és faipari szakemberek és a fát szerető műkedvelők számára. A könyvet jól használhatják az asztalosok, fafaragók és szakképző intézmények, mint műszaki kézikönyvet és oktatási szemléltetőeszközt.

Terjedelem: 616 oldal

Méret: B5 (24,5x17 cm)

Kötés: keménytáblás

Fejezetszerzők:

Ábrahám József, Bak Miklós, Börcsök Zoltán, Farkas Péter, Fehér Sándor, Komán Szabolcs, Molnár Sándor, Szeles Péter, Zoltán György

Ajánlásként Prof. Dr. Németh Róbert a soproni egyetem Faanyagtudományi Intézetének vezetője a következőket írja:

"A látszólag helyhez kötött fák bolygónk csodálatra méltó élőlényei. Törzsük, águk az egészséges életterünk és használati tárgyaink alapanyaga. E könyv segít abban, hogy értsük és értelemmel használjuk a fát, a jövőnk nyersanyagát."

A hiánypótló, magyar szerzők által írt kézikönyv egyedülállóan gazdag képanyaggal mutatja be a Földünkön iparilag fontos vagy kulturális értékkel bíró fákat.

A mű a faanyagismeret alapjaitól "kézenfogva" vezeti be az olvasót a könyv használatába. Az öt földrész faanyagairól szóló kiadvány nem csak száraz műszaki leírások halmaza, hanem olyan, fával kapcsolatos kulturális és szakmatörténeti vonatkozásokat is tartalmaz, amely a laikusok számára is élvezetessé teszi az olvasást.

 

 

M2ZlN