Kezdőlap » Kiadványok » Zongoraiskola 1.


        

Zongoraiskola 1.

Fantóné Kassai Mária, Hernádi Lajosné, Komjáthy Aladárné, Vásárhelyiné Inselt Kató, Máthé Miklósné

Készleten

 

Ár (nettó) : 3 619 Ft
Ár (bruttó) (5 %):
3 800 Ft

Vásárolni kívánt mennyiség:
  db  
Terjedelem: 64 oldal
Első megjelenés: 1966
Kiadó: Editio Musica Budapest
Katalógusszám: 5229
ISMN: 9790080052297
 

Gyorsan változó és mindig újdonságra éhes világunkban nagyon ritka az olyan tankönyv, amelyet évtizedeken át használnak. Zongoraiskolánk e kivételek közé tartozik. Első, kezdőknek szóló kötete ötven évvel ezelőtt, 1966-ban látott napvilágot, és bár azóta számos hasonló kiadvány jelent meg, mindmáig ez a legnépszerűbb, legtöbbek által használt zongoraiskola Magyarországon.

A Zongoraiskola máig tartó sikerének titka a biztos módszertani alapozottság: értékes és a gyerekek számára valódi élményt jelentő darabokat tartalmaz alaposan átgondolt, fokozatos felépítésben, mindig szem előtt tartva az elérendő zenei és technikai célokat. Kidolgozását a kor legkiválóbb zongorapedagógusaiból álló munkaközösség vállalta, akikhez jeles magyar zeneszerzők csatlakoztak. Kadosa Pál, Szervánszky Endre, Járdányi Pál, Szőnyi Erzsébet és mások több tucat darabot írtak a szerkesztők kéréseinek megfelelően, kifejezetten az iskola számára.

Zongoraiskolánk olyannyira bevált és meggyökerezett a hazai zeneoktatásban, hogy tartalmi változtatásokat nem láttunk szükségesnek az új, jubileumi kiadás elkészítésekor. Módosításaink csupán a kiadvány küllemének szebbé tételét és használhatóságának javítását célozták. A kiadvány új borítót kapott, a betűtípusokat szebbre, jobban olvashatóra, a korábbi kiadásban kisebb mérettel készült kottákat pedig normál méretűre cseréltük. A korábban függelékben szereplő népdalszövegeket beírtuk a dalok kottájába, a megtanulandó zenei jeleket és idegen nyelvű kifejezéseket pedig háttérrel emeltük ki; magyarázatuk továbbra is a kötet végén található.

Reméljük, hogy megújult kiadványunkat a zongorázni tanulók újabb nemzedékei is örömmel és haszonnal fogják forgatni.

 
ZTdjNzZlMm